Notenmix 2 november 2019

 

Een bijzondere traditie van Huismuziek Amsterdam dreigde stilletjes te verdwijnen: de Notenmix.
Een zaterdagmiddag in november voor alle leden die als een groot orkest samen musiceren onder leiding van een docent/dirigent.

 

Dit jaar willen we een nieuwe vorm uitproberen, enkelen van u hebben bij de 65e verjaardag van Huismuziek Amsterdam met dit idee kennis gemaakt. Drie docenten, Lenie Kerkhoven, Marco Magalhães en Wilma Meijer, bereiden elk een muziekstuk voor gemengd ensemble voor.

Lenie heeft een Suite voor gemengd ensemble naar motieven uit de oude tijd gevonden (zonder zang); Marco zal een mooi stuk uit de renaissance uitzoeken en Wilma kiest voor een Nederlandse componist uit de 20e eeuw.

 

Deelnemers geven zich vooraf op, met vermelding van hun eerste en tweede keus. De docenten delen vervolgens de drie ensembles in en bereiden de partijen voor. De ensembles repeteren het stuk met de gekozen docent en voeren het aan het eind van de middag uit voor elkaar en voor belangstellenden. Het belooft een mooie middag te worden!


 

Vooraf aanmelden is noodzakelijk!

 

Alle leden zijn welkom, ook zangers. Er zijn geen kosten aan verbonden, muziek wordt niet van tevoren toegestuurd.

Stuur uiterlijk 15 oktober een mail aan Peter Oosterbaan secretaris@huismuziek-amsterdam.nl onder vermelding van naam en instrument(en) of zangstem en eerste en tweede muziekkeuze.

 

Notenmix 2019

Muziekschool Amsterdam Noord

2 november 2019

14 - 17 uur