De Orpheus van Amsterdam

onze jaarlijkse samenspeeldag voor blokfluitisten, gambisten en zangers
vond plaats op zaterdag 15 februari 2020 in de Muziekschool Amsterdam Noord

if music be the food of love

De dag na Valentijnsdag richtten wij de muzikale pijlen op: De Liefde. Beeldschone muziek op indringende teksten over de verrukking van de beantwoorde liefde, het vuur van de liefde die niet mag, het bittere van de afgewezen liefde. Niet alleen de wereldlijke liefde, maar ook de geestelijke heeft schitterende muziek voortgebracht. We kozen voor het Engelse en Duitse taalgebied.

Net als voorgaande jaren werkten we in deelgroepen, ingedeeld naar niveau, en er was één tutti stuk. Niet gebonden aan een componist of tijd, kozen we repertoire uit verschillende stijlperiodes. Nieuw was een korte inleiding aan het begin van de dag, met een toelichting op het thema en de stukken die op het programma stonden. Zoals Shakespeare al schreef: if music be the food of love, play on, PLAY ON!

 

De dag stond onder leiding van de blokfluitisten Stephan Esmeijer, Heleen Gerretsen en Marco Magalhães, gambiste Margo Fontijne en zangeres Valeria Mignaco.

Ensembles werden samengesteld naar niveau, er werd in grote en kleine ensembles gespeeld, waar mogelijk ook enkel bezet.

 

Orpheus 2021

Door alle onzekerheden rondom COVID-19

zal de Orpheus van Amsterdam niet

door Huismuziek Amsterdam worden

georganiseerd. De organisatoren van de

Orpheus gaan kijken of het lukt om dit op

een andere manier vorm te geven. 

Alle eerdere deelnemers worden

per email benaderd.