Inschrijfformulier zang

Orpheus 2019

Inschrijfformulier Orpheus 2020 zang

Velden met * hebben we nodig om je in te kunnen schrijven

Niveaus zang voor Orpheus 2020

♪♪ Niveau 2, goede beginner

Je zingt een ingestudeerd muziekstuk dat binnen je stemtechnische mogelijkheden en bereik valt. Je blijft redelijk zuiver en ritmisch van begin tot eind. Je hebt al enige ervaring met het samenzingen, kunt zelfstandig tellen en in de maat blijven en zo nu en dan ook op anderen letten. Je hebt een goed toongeheugen en beschikt over de basale zangtechniek.

♪♪♪ Niveau 3, gemiddelde zanger

Je zingt al een tijd (in een koor of solo zanglessen) en bent in staat om zelfstandig een partij in te studeren en voor te bereiden. Je hebt ervaring met meerstemmige muziek en vindt het prettig samen met andere dezelfde partij te zingen. Je hebt een fijn toongeheugen, zingt zuiver en ritmisch en besteedt tijdens het samenzingen aandacht aan samenklank, dynamiek, frasering en uitspraak.

♪♪♪♪ Niveau 4, gevorderde tot zeer gevorderde zanger

Je kent veel koormuziek in verschillende stijlen en bezettingen. Wat je zingt klinkt mooi en muzikaal en je bent tamelijk gewend aan Italiaanse en Latijnse uitspraak. Je bent in staat om je muziekstukken voor te bereiden en zelfstandig of eventueel solistisch een stempartij te zingen in meerstemmige stukken. Medezangers kunnen
zo nodig op je steunen. Moeilijke ritmes, maatwisselingen, snelle loopjes en grote interval sprongen zijn geen probleem. Je kunt makkelijk een dirigent volgen en raakt niet in de war als je met meer stemmen door elkaar moet zingen.

♪♪♪♪♪ Niveau 5, professioneel of vergelijkbaar niveau

Je bent in staat een solopartij voor je rekening te nemen, bijvoorbeeld een aria een duet etc. en dat technisch en muzikaal goed te laten horen. Je hebt een goed ontwikkelde stem en besteedt aandacht aan nuancering, frasering e.d. Je kunt goed zelfstandig zingen en bent in staat goed en flexibel samen te musiceren. Virtuoze partijen en hoge liggingen vormen geen probleem.