Lenie Kerkhoven-Noordzij

Lenie Kerkhoven-Noordzij begon als leerkracht en later als vakleerkracht muziek in het basisonderwijs in Rotterdam. In 1982 werd zij benoemd tot docent aan de Muziekschool Noord te Amsterdam waar zij tot op heden mandoline, mandola en Instrumentale Oriëntatie doceert en het, door haarzelf in 1987 opgerichte, mandoline-orkest Toccare leidt.

Als mandoliniste is Lenie vrijwel autodidact. Zij behaalde alle mandolinediploma’s bij het Nederlands Verbond van Mandoline Orkesten, inclusief haar bevoegdheid als docent en dirigent. In 1984 begon zij aan een privéopleiding bij musicus en conservatoriumdocent Hans Dillo. In 1987 werd haar studie bekroond met het Staatsexamendiploma Conservatorium.

Lenie vertolkte talloze malen de mandolinepartij in werken van Mahler, Schönberg, van Vlijmen, Prokofjev en ook in de opera's Othello (Verdi) Don Giovanni (Mozart) en Moses und Aron (Schönberg) o.a. bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Radio Philharmonisch Orkest en Holland Symfonia. In deze producties werkte zij onder dirigenten als Riccardo Chailly, Bernhard Haitink, Pierre Boulez en Valerie Gergjev en maakte o.a. concertreizen naar Salzburg, Brussel en Londen.

Lenie is concertmeester en 2e dirigent van het Amsterdams Mandoline Orkest AMTG. Daarnaast is zij gastdocent/dirigent, examinator, jurylid. Sinds 1988 is zij lid van de Adviesraad van het Nederlands Verbond van Mandoline Orkesten.

Lenie dirigeert Toccare