Marco Magalhães

Marco Paulo Alves Magalhães werd in 1980 geboren in Porto. Hij behaalde diploma’s aan de conservatoria van Porto en Lissabon en aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij studeerde in Portugal bij Pedro Sousa Silva en Pedro Couto Soares en in Nederland bij Paul Leenhouts, Walter van Hauwe en Jorge Isaac. Marco nam deel aan masterclasses met onder andere Jill Feldman, Kees Boeke, Paulo Pandolfi, Heiko ter Schegget, Peter Holtslag, Peter van Heyghen, Ku Ebbinge en Enrico Onofri. Hij kreeg een aantal jaren lang een studiebeurs van het Centro Nacional de Cultura/Instituto Português da Juventude.

Als professioneel musicus heeft Marco samengespeeld met ensembles als Capela Real de Lisboa, A Imagem de Melancolia, Il Dolcimelo, Concertus Antiquus, Sete Lágrimas, Aventure ensemble, Le Garnier Ensemble, Les Cinq Éléments, The Royal Wind Music, Orquestra Sinfónica Portuguesa en het CvA Barokorkest. Hij heeft concerten gegeven in Portugal, Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Liechtenstein, Nederland, Duitsland en de VS, in zalen als Casa da Música (Porto), Centro Cultural de Belém (Lisboa), Concertgebouw (Amsterdam), Muziekgebouw (Amsterdam), Jordan Hall (Boston) en op het Festival Oude Muziek Utrecht en het Festival de Musica Antigua (Barcelona).

Marco nam een cd op met het ensemble Sete Lágrimas, Lachrimæ #1, voor het label Murecords. Met A Imagem da Melancolia nam hij twee cd’s op: A Arte da Usurpação voor Phonedition en The Bad Tempered Consort, voor Challenge Classics. Met The Royal Wind Music heeft hij twee opnames gemaakt, The Flute-Heaven of the Gods en Del Canto Figurado (2010) voor het label Lindoro. Met deze twee ensembles is hij regelmatig te horen op radiozenders als Antena 2, Rádio Europa, (Portugal), Radio 1, Radio 4 en Concertzender (Nederland), Performance Today (USA).
Zie ook de website van Marco.

Marco dirigeert  Flauto Dolce en La Capriola