Flauto Dolce

Flauto Dolce

Ongeveer 15 jaar geleden is de Blokfluitgroep Flauto Dolce in Amsterdam opgericht door Willem Bremer. Er zijn nog een paar leden uit de vroegste beginperiode, zoals Cor en Marianne (beiden alt) en Rinus en Wil (beiden tenor). Sindsdien kreeg Flauto Dolce steeds meer nieuwe leden terwijl er maar weinig mensen zijn weggegaan (in de afgelopen zes jaar slechts één) zodat Flauto Dolce is gegroeid tot 14 leden, onder wie een traverso speelster. Dit is op het moment het maximum dat we aankunnen. We zijn immers al groter dan het ensemble The Royal Wind Music! Dit is een professionele groep waar Marco Magãlhaes in speelt, onze zeer gewaardeerde begeleider.

Ons repertoire varieert van Renaissance tot Barok, van muziek die van oorspong vocaal is tot instrumentale muziek die voor blokfluit is geschreven, en tot kamermuziek die getransponeerd is voor blokfluit. Maar ook de modernere muziek proberen wij graag uit. Bijvoorbeeld de muziek van Erik Satie en ook Klezmer muziek vinden we leuk om te spelen.

We repeteren eens in de 14 dagen op vrijdagmorgen van 10.00 - 12.00 uur in “het Brinkhuis” in Betondorp in Amsterdam. Geïnteresseerde nieuwe leden, die bij voorkeur meerdere blokfluiten spelen, kunnen op de wachtlijst worden geplaatst.

Contactpersoon Carla Sprong.

Dirigent:  Marco Magalhães