Toccare

Toccare

Mandoline Orkest Toccare werd in 1987 opgericht en staat vanaf het begin onder leiding van Lenie Kerkhoven, die als docente mandoline, mandola en muziektheorie sinds 1982 verbonden is aan de Muziekschool Noord.

In eerste instantie bestond Toccare uit volwassen leerlingen van de Muziekschool, die tot dan toe geen of nauwelijks ervaring hadden in het samenspel. Door het opheffen van diverse mandolineorkesten in Amsterdam en omgeving hebben zich nieuwe leden aangemeld die nog graag  wilden blijven spelen. In de loop der jaren ontstond, zowel in muzikaal als in sociaal opzicht, een hechte groep, waarin het plezier van het samenspelen belangrijker is dan het streven naar perfectie. Toccare treedt regelmatig op, o.a in de Muziekschool Noord en Zorgcentra.

Het repertoire van Toccare is divers en beslaat zowel klassieke muziek als volksmuziek. Voor onze bezetting zijn veel originele composities geschreven en ook een veelvoud aan arrangementen staat tot onze beschikking. Momenteel heeft Toccare 17 leden. De bezetting bestaat uit mandolines 1en 2, mandola’s en gitaren. Een vaste contrabassist zou zeer welkom zijn!

Toccare repeteert op maandagmiddag van 13.15 tot 14.45 uur in Muziekschool Amsterdam Noord.

Voor meer informatie: website Toccare

Contactpersoon is Tilly Herrebrugh